Meditació i budisme a Palma

El grup d'estudis Tushita Mallorca neix l'any 2018 com a grup vinculat al Centre de meditació Tushita al Montseny (Girona). 

centro_0.jpgEl grup d'estudis

Les activitats del grup Tushita de Mallorca s'estan realitzant en una sala tranquil·la i lluminosa que es troba al barri de la Calatrava de Palma. Tushita, al seu torn, és un centre de meditació amb més de 20 anys d'experiència i una sòlida base en una tradició budista àmpliament contrastada.

La meditació

La meditació és una eina molt valuosa que ens pot portar molt més enllà de la relaxació: ens permet desenvolupar atenció plena (mindfulness) i ens pot proporcionar claredat, espai vital, serenitat, acceptació, obertura i harmonia amb els altres, així com felicitat genuïna, i això requereix anar de la mà de persones amb experiència, que es nodreixin i es basin, amb rigor, en una filosofia i pràctiques meditatives de provada validesa.

peace3_0.jpgActivitats

Com a primera activitat a Mallorca vam iniciar un curs d'introducció a la meditació i els seus beneficis. El nostre interès serà poder comptar en el futur a Mallorca amb un centre propi i poder oferir aviat a part dels cursos d'introducció a la meditació, recessos de curta i mitjana durada, passant per cursos d'introducció i aprofundiment en el budisme i en els diferents aspectes de la seva filosofia, psicologia, espiritualitat i pràctiques contemplatives, o visites de famosos mestres budistes, entre d'altres.  [Ver actividades]


El Grup d'estudis budistes i meditació Tushita Mallorca és un grup satèl·lit del Centre de meditació Tushita de Girona, centre afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), organització internacional amb més de 150 centres, projectes i serveis repartits per tot el món. La FPMT va ser fundada per Lama Yeshe i Lama Zopa Rimpotxé, qui és actualment el seu director espiritual, i segueix el llinatge de la tradició Guelug de Lama Tsong Khapa, del budisme tibetà, de la qual el màxim representant n'és sa santedat el Dalai Lama.