Qui som

Som un grup dedicat a l'estudi i la pràctica del budisme tibetà, el líder espiritual és Sa Santedat el XIV Dalai Lama, Tensin Gyatso.

El grup d'estudis Tushita Mallorca s'inicia al febrer de 2018 de la mà de Marian Márquez, professora acreditada de meditació i budisme per la FPMT i com a grup satèl·lit del Centre de meditació TushitaEl Dalai Lamafundat el 1995 per Kiko Segura i Beatriz Guergué, que compta amb més de 20 anys d'experiència, sent aquesta experiència i la seva sòlida base en una tradició àmpliament contrastada, un dels seus valors essencials.

Tradició

En aquest sentit, seguim la filosofia i les pràctiques meditatives de la tradició budista, unes pràctiques derivades de l'experiència contemplativa que han estat transmeses i provades durant mil·lennis. En particular, els cursos i retirs oferts pel centre es fonamenten principalment en la filosofia i pràctica tal com s'explica en la tradició Guelug del budisme tibetà, i les nostres principals referències són Lama Yeshe, Lama Zopa Rimpotxé i el Dalai Lama.

Lama Yeshe y Lama Zopa

Cursos i retirs

La nostra intenció és poder convidar a Mallorca a grans mestres i meditadors i organitzar a l'illa cursos i retirs que es puguin nodrir d'aquest coneixement, així com del coneixement derivat de la filosofia i la ciència occidentals, i que ens ajudin a aprofundir tant en el progrés de la nostra meditació com en el desenvolupament de qualitats internes positives. Tots els nostres ensenyaments, cursos i retirs s'adapten a les característiques de la societat i cultura en la qual vivim, tenint sempre en compte les necessitats personals de la vida actual. Així ho entenen els que aquí ensenyen, professors tots amb una sòlida formació i entusiasme per compartir-la amb els altres.

Afiliació

El Grup d'estudis budistes i meditació Tushita Mallorca és un grup satèl·lit del Centre de meditació Tushita de Girona, centre afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), una xarxa global de centres budistas establerts per el Lama Thubten Yeshe amb la finalitat de preservar i fer disponibles els ensenyaments budistes tibetans de compassió i saviesa. A la FPMT no es practica Shugden, i es té com a referència al màxim representant del budisme tibetà, el Dalai Lama.

Els grups d'estudi de la FPMT usen l'estatus de «grups d'estudi» durant un període inicial de prova abans que el grup esdevingui una entitat legal i un centre de ple dret de la FPMT. Els grups d'estudi de la FPMT encara no estan afiliats amb la FPMT, i per tant no tenen les mateixes responsabilitats que un centre, en termes de gestió econòmica o administrativa. S'espera dels grups d'estudi que treballin per esdevenir un centre de la FPMT.

El Centre de meditació Tushita és una entitat de caràcter no lucratiu pertanyent a la Comunitat per a la Preservació de la Tradició Mahayana (CPTM), és una Comunitat Religiosa inscrita en el Ministeri de Justícia, Direcció General d'Afers Religiosos, amb el número 158-sg. És també membre de la Federació Budista Espanyola i de la Coordinadora Catalana d'Entitats budistes.